Amnesty International

  • warning: Creating default object from empty value in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'ID201170_drupa52'@'176.62.170.52' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = 'a:1:{s:7:\"subject\";s:22:\"wereldnieuws_categorie\";}', created = 1544620857, expire = -1, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'aggregator:category-1:foliage:nl:r.1' in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/includes/cache.inc on line 112.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'ID201170_drupa52'@'176.62.170.52' for table 'cache_filter' query: UPDATE cache_filter SET data = '<object width=\"200\" height=\"280\"><param name=\"movie\" value=\"http://www.solarwebserver.org/widgets/co2toaster.swf\" /><param name=\"allowFullScreen\" value=\"true\" /><param name=\"allowscriptaccess\" value=\"always\" /><embed src=\"http://www.solarwebserver.org/widgets/co2toaster.swf\" type=\"application/x-shockwave-flash\" allowscriptaccess=\"always\" allowfullscreen=\"true\" width=\"200\" height=\"280\"></embed></object>', created = 1544620857, expire = 1544707257, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '2:b241c7578acdcaa207b36d888779e6f8' in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/includes/cache.inc on line 112.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'ID201170_drupa52'@'176.62.170.52' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = 'a:2:{s:7:\"subject\";s:15:\"Upcoming events\";s:7:\"content\";s:363:\"<div class=\"item-list\"><ul><li class=\"first last\">No upcoming events available</li>\n</ul></div><div class=\"ical-link\"><a href=\"http://vredesnieuws.be/event/ical\" title=\"Add this calendar to your iCalendar\"><img src=\"/modules/event/images/ical16x16.gif\" alt=\"Add to iCalendar\" /></a></div><div class=\"more-link\"><a href=\"/event\" title=\"More events.\">more</a></div>\";}', created = 1544620857, expire = -1, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'event:1:foliage:nl:r.1' in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/includes/cache.inc on line 112.

Amnesty international voorstelling

Wat is Amnesty International?
A.I. is één van de vele mensenrechtenbewegingen. Zij beroept zich vooral op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Op 10 december 1948 werd die door de Verenigde Naties aangenomen. Sindsdien hebben bijna alle landen zich achter deze Universele Verklaring geschaard.

4 juli: Simmerdown

04.07.2009 14:00
Etc/GMT+1

Simmerdown – A positive vibration!

Simmerdown is ondertussen aan zijn derde editie toe. De vorige edities zorgden al voor een zomerse ambiance en dat zal dit jaar niet anders zijn!

60 jaar mensenrechten ............30 jaar Amnesty International Puurs/Klein-Brabant

Op vrijdag 12 december hield de werkgroep “Amnesty International Puurs” de slotzitting van haar tentoonstelling ivm de rechten van het kind. De ongeveer dertig aanwezigen luisterden geboeid naar het inleidend woord van coördinator Leo Pelgrims, die iets meer vertelde over het doel van Amnesty International en wat deze vereniging betekent in onze wereld.

van 14 november tot en met 14 december 2008 info-tentoonstelling de rechten van het kind

27.11.2008 10:31
Europe/Brussels

In het CC De Kollebloem Puurs (Kloosterhof 1) loopt een interessante tentoonstelling rond de rechten van het kind( inkomhal en foyer).
Amnesty International (lokale groep) heeft voor informatie gezorgd rond dit thema.
Rita Bredael, Kris Bruneel, Karl Van Beirs, Stephanie Bos en Brigitte Verbruggen stellen werken tentoon.

12 december 2008 om 19 uur finissage info-tentoonstelling Amnesty International

12.12.2008 19:00
Etc/GMT

De lokale groep Amnesty Klein-Brabant/Vaartland nodigen U graag uit op vrijdag 12 december 2008 voor de finissage.
Deze gaat door in de middenzaal van CC Kollebloem te Puurs om 19u.
Wij bieden U dan graag een lekker hapje en drankje aan om in een gezellige sfeer om te praten met Daniëlle Hennaert (van AI) over de rechten van het kind
We hebben ook een extra gaste: kinderen van Cambodja vzw

Tibet

Na tientallen jaren onderdrukking onder Chinees bewind, barstte frustratie van het volk van Tibet uit tot betogingen en rellen. Met de huidige aandacht voor de komende Olympische Spelen in China, vragen inwoners van Tibet veranderingen en steun hiervoor aan de wereld.

De Chinese regering verklaarde dat betogers die volharden "gestraft zullen worden". De leiders overwegen momenteel een beslissende keuze tussen een spiraal van geweld of overleg wat de toekomst van Tibet, en China, kan bepalen.

Wij kunnen deze historische keuze beïnvloeden -- China is bezorgd over zijn internationaal imago. De President van China, Hu Jintao, moet horen dat 'Made in China' en de naderende Olympische Spelen in Peking enkel succes kunnen hebben als hij de juiste keuze maakt. Maar om zijn aandacht te krijgen is een overvloed van wereldwijde reacties nodig-- en dit moet binnen 48 uur gebeuren.

De winnaar van de Nobel prijs voor vrede en geestelijke leider van Tibet, de Dalai Lama riep op voor kalmte en overleg: en heeft hiervoor de steun van de ganse wereld nodig. Klik NU hieronder om de petitie te tekenen-- en meldt dit zo vlug mogelijk aan zoveel mogelijk bekenden-- ons streefdoel is 1 miljoen stemmen voor Tibet:

http://www.avaaz.org/nl/tibet_end_the_violence/16.php

De economie van China is volledig afhankelijk van de "Made in China" uitvoer die we allemaal kopen, en de regering is erop belust om van de Olympische Spelen in Peking de geboorte van een nieuw China te maken, dat aanzien wordt als een wereldmacht. China is ook een land met veel verschillen, met een gewelddadig verleden en is terecht bezorgd over zijn stabiliteit-- sommige relschoppers vermoorden nodeloos onschuldige mensen. Maar President Hu moet inzien dat het grootste gevaar voor stabiliteit in China en ontwikkeling bestaat uit de aanhangers van een harde lijn die een stijgende onderdrukking aanhangen, en niet van burgers uit Tibet die dialoog en hervormingen zoeken.

We zullen onze petitie rechtstreeks afgeven aan Chinese afgevaardigden in Londen, New York, en Peking, maar het moet wel een enorm aantal zijn vooraleer we dit doen. Stuur daarom dit bericht door naar mensen uit uw adreslijst met wat uitleg waarom dit belangrijk is, of gebruik hiervoor ons 'tell-a-friend tool'-- dat beschikbaar komt na het tekenen van de petitie.

Het volk van Tibet leed tientallen jaren in stilte. Eindelijk is hun ogenblik aangebroken om te spreken-- we moeten hun stem helpen aanhoren.

Hoopvol en met achting,

Ricken, Iain, Graziela, Paul, Galit, Pascal, Milena, Ben en het ganse Avaaz team

PS - Er werd gemeld dat de Chinese regering de Avaaz website zou blokkeren na dit bericht, en dat duizenden Chinese leden van Avaaz niet langer zouden kunnen deelnemen aan onze acties. Peiling bij leden van Avaaz tijdens vorig weekend leerde dat meer dan 80% denkt dat het niettemin belangrijk blijft actie te voeren voor Tibet, ondanks dit mogelijk grote verlies van leden, als we denken dat de actie invloed zal hebben. Als we geblokkeerd worden, zal Avaaz de campagne van vrijheid op internet voor alle Chinezen helpen onderhouden, opdat onze leden in China ons ooit opnieuw kunnen vervoegen.

Hierna enkele links naar meer nieuws over de protesten voor Tibet en de Chinese reacties:
Elsevier: Protesten en repressie in Tibet houden aan
Algemeen Dagblad: Tibetanen geven zich over aan politie
De Morgen:Protesten en repressie in Tibet houden aan

--------------------------------

OVER AVAAZ

Avaaz.org is een onafhankelijke, non profit organisatie die wereldwijd actie voert en er voor zorgt dat inzichten en waarden van de wereldbevolking internationale beslissingen beïnvloeden. (Avaaz betekent "stem" in veel talen.) Avaaz ontvangt geen geld van overheden of bedrijven, en wordt geleid door een team vanuit Londen, New York, Parijs, Washington DC, Genève, en Rio de Janeiro.

Kijk ook eens naar onze Facebook en Myspace pagina's!

Je krijgt deze boodschap omdat je "NEW Plan for Iraq" ondertekend hebt op 2007-01-25 met het e-mailadres l.segers@pandora.be.
Gelieve avaaz@avaaz.org aan je adresboek toe te voegen om ervoor te zorgen dat Avaaz boodschappen aankomen. Om iets te veranderen aan je e-mailadres, taalkeuze, of andere persoonlijke informatie, klik hier: https://secure.avaaz.org/act/index.php?r=profile&user=e9cb16543ff423b98e.... . Klik hier om dit adres uit onze lijst te verwijderen

Internationale campagne teams in 3 continenten maken deel uit van Avaaz.org. We hebben kantoren in London, New York en Rio de Janeiro. Stuur alsjeblieft post naar ons kantoor in New York: 260 Fith Avenue, 9th floor, New York, NY 10001 USA

Inhoud syndiceren

transitie

aankondigingen

  • No upcoming events available

grotegeld

gastvrijegemeente

waar we de mosterd halen

Ideetje/weetje

'In ons kapitalistische systeem zit een weeffout: alle rijkdom komt in handen van een relatief klein groepje mensen terecht. Dat groepje, dat steeds meer land, bedrijven en grondstoffen bezit, is erbij gebaat dat de anderen consumeren. In plaats van die anderen meer salaris te geven om die consumptie te betalen, lenen zij hen geld uit - tegen rente. Zo vergroten zij hun eigen rijkdom, terwijl de rest meer schulden opbouwt. Dat systeem explodeert nu.'
Paul Jorion in De Standaard

De Wereld Morgen

Israël koloniseert, dexia financiert