11.11.11

  • warning: Creating default object from empty value in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'ID201170_drupa52'@'176.62.170.52' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = 'a:1:{s:7:\"subject\";s:22:\"wereldnieuws_categorie\";}', created = 1534709246, expire = -1, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'aggregator:category-1:foliage:nl:r.1' in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/includes/cache.inc on line 112.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'ID201170_drupa52'@'176.62.170.52' for table 'cache_filter' query: UPDATE cache_filter SET data = '<object width=\"200\" height=\"280\"><param name=\"movie\" value=\"http://www.solarwebserver.org/widgets/co2toaster.swf\" /><param name=\"allowFullScreen\" value=\"true\" /><param name=\"allowscriptaccess\" value=\"always\" /><embed src=\"http://www.solarwebserver.org/widgets/co2toaster.swf\" type=\"application/x-shockwave-flash\" allowscriptaccess=\"always\" allowfullscreen=\"true\" width=\"200\" height=\"280\"></embed></object>', created = 1534709246, expire = 1534795646, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '2:b241c7578acdcaa207b36d888779e6f8' in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/includes/cache.inc on line 112.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'ID201170_drupa52'@'176.62.170.52' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = 'a:2:{s:7:\"subject\";s:15:\"Upcoming events\";s:7:\"content\";s:500:\"<div class=\"item-list\"><ul><li class=\"first last\"><a href=\"/node/906\" title=\"Boekvoorstelling &quot;De Zwarte Hand&quot;\">Boekvoorstelling &quot;De Zwarte Hand&quot;</a><span class=\"event-timeleft\">(10 dagen)</span></li>\n</ul></div><div class=\"ical-link\"><a href=\"http://vredesnieuws.be/event/ical\" title=\"Add this calendar to your iCalendar\"><img src=\"/modules/event/images/ical16x16.gif\" alt=\"Add to iCalendar\" /></a></div><div class=\"more-link\"><a href=\"/event\" title=\"More events.\">more</a></div>\";}', created = 1534709246, expire = -1, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'event:1:foliage:nl:r.1' in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/includes/cache.inc on line 112.

11.11.11 kookt van woede

Waarom lijden wereldwijd meer dan 870 miljoen mensen honger? Vreemd genoeg, vaak mensen die zelf voedsel verbouwen. Uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (FAO) blijkt dat er meer dan genoeg voedsel wordt geproduceerd om alle mensen op deze planeet te voeden.

ZuidCafé in de Roma over Waardig Werk

Zuidcafé is een formule van Oxfam Wereldwinkels Antwerpen, met na de film het debat. Deze keer kropen in de sofa: Mia De Vits, gewezen nationaal voorzitter van de socialistische vakbond ABVV, Jaap Wienen, adjunct algemeen secretaris van het Internationaal Vakverbond ITUC, Thomas Leysen, voorzitter VBO en Umicore, en Bogdan Vanden Berghe, algemeen secretaris van 11.11.11.

28 maart 2009: ga mee naar Londen!

28.03.2009
Etc/GMT+1

Op zaterdag 28 maart vindt in London een grote manifestatie plaats naar aanleiding van de financiële crisis en de vergadering van de G20 van 2 april. De Europese en internationale ngo-netwerken willen 100.000 betogers op de been krijgen. Ze eisen dat de financiële sector zich aan strikte regels houdt en ontwikkeling stimuleert.

Manifestatie 11 januari 2009

klik op onderstaande foto's om te vergroten

Westerse journalistiek in 10 regels
Ludo De Brabander

Als we onderstaande regels in ons achterhoofd houden terwijl we naar het TV journaal kijken of onze krant lezen, dan zou ons begrip over het Midden-Oosten wellicht verbeteren.

Gaza: Nationale manifestatie in Brussel op 11 januari

11.01.2009 14:00
Etc/GMT+1

Gaza: Nationale manifestatie in Brussel op 11/01

Nationale manifestatie

Zondag 11 januari - 14u
Brussel - Zuid-Station (treinuren zie verder)

Stop de slachting in Gaza!
Het stilzwijgen doodt!

Stop het embargo tegen de Palestijnen
Stop het geweld tegen alle burgers
Stop de straffeloosheid
Opschorting van de akkoorden EU-Israël

20 December Mensenketting tegen de apartheidsmuur

20.12.2008
Etc/GMT+1

Mensenketting tegen de Apartheidsmuur!

OPROEP NATIONALE ACTIE

Zaterdag 20 december in Leuven

(verzamelen om 10u in Auditorium Max Weber, Parkstraat 71)

waardig werk

Het beste middel tegen armoede is waardig werk. En dat begint met een fatsoenlijk loon.
Evident, zal je zeggen. En toch verdient de helft van alle werkende mensen in de wereld minder dan €1.50 per dag. Werken en straatarm blijven, dat klopt niet.
En zonder werk vallen is rampzalig. Wie zwanger, ziek of oud is, staat op straat zonder inkomen.
Werknemers hebben recht op waardig werk, op een fatsoenlijk inkomen en op sociale bescherming.
En ze moeten zich kunnen organiseren in vakbonden om die rechten te verdedigen.

Rechten van werknemers staan overal ter wereld onder druk. Werknemers worden al te vaak als een ‘onkost’ beschouwd, iets waarop je kunt besparen als het te duur is. Werknemers worden dus steeds kwetsbaarder en krijgen in vele landen niet het recht om hun stem te te laten weerklinken en het onrecht aan te klagen. Internationale solidariteit is broodnodig om ook in het Noorden goede lonen en arbeidsvoorwaarden te kunnen blijven afdwingen.
Daarom voeren we samen campagne voor het recht op waardig werk en op een leefbaar loon, voor iedereen!

20 september Startdag campagne waardig werk.

20.09.2008
Europe/Brussels

De helft van de werkende wereldbevolking, 1,4 miljard mensen, verdient minder dan 2 dollar per dag. Toch groeit de economie jaar na jaar en worden we (globaal) steeds rijker. Economische groei alleen helpt armoede de wereld niet uit. Daarvoor is degelijk werk, sociale omkadering en een herverdelingsbeleid nodig. Vakbonden en ngo’s, nationaal en internationaal bundelen de krachten om waardig werk wereldwijd te realiseren.

11.11.11, ABVV, ACV, FOS, Oxfam-Solidariteit en Wereldsolidariteit starten samen met de campagne Waardig Werk. Op 20 september krijg je tijdens de startdag in Gent alles om er een sterke campagne van te maken.

Meer info op
http://www.waardigwerk.be/

elfelfelf

Voorstelling 11.11.11

375 gemeentelijke comités en meer dan 100 organisaties vormen samen de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging - 11.11.11 v.z.w. Tot midden 2000 was de koepel bekend onder de naam NCOS (Nationaal Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking) . De naam 11.11.11 werd enkel gebruikt voor de jaarlijkse solidariteitsactie rond 11 november en voor de basisbeweging van comités die in de eigen gemeente de 11.11.11-campagne organiseren. Dat leidde tot misverstanden bij de publieke opinie en bij de man en vrouw in de straat. Vanaf 1 september 2000 varen koepel en campagne onder dezelfde 11.11.11-vlag.

geschiedenis marokko

Geschiedenis Marokko

De Berbers vormen de oorspronkelijke bevolking van Marokko. Het woord berber is afgeleid van het Griekse "barbaroi" en het latere Romeinse "barbari", dat minachtend voor vreemdelingen werd gebruikt ("barbaren").

De Berbers hebben met vele vreemde machten te maken gehad. Al voor onze jaartelling waren het de Feniciërs, die langs de kust van de Middellandse Zee handelsposten stichtten. Aan het eind van de 1e eeuw v. Chr. werd Marokko deel van het Romeinse Rijk. In de eeuwen daarna volgden de Vandalen en de Byzantijnen.

Aan het einde van de 7e eeuw rukten de Arabieren vanuit het oosten op. Aanvankelijk konden de Berbers zich met succes verdedigen, maar uiteindelijk werden ze onderworpen. De Arabieren bekeerden hen tot de islam en namen de Berbers op in de legers die Spanje veroverden.

In de 8e eeuw ontstond in Marokko de eerste islamitische staat onder sultan Moulay Idriss. Zijn zoon, Idriss II, stichtte de stad Fès en maakte het de hoofdstad van zijn rijk. Daarna zou de hoofdstad —onder verschillende dynastieën— nog vele malen wijzigen.

De Almoravieden maakten Marrakech d

Inhoud syndiceren

transitie

aankondigingen

grotegeld

gastvrijegemeente

waar we de mosterd halen

Ideetje/weetje

'In ons kapitalistische systeem zit een weeffout: alle rijkdom komt in handen van een relatief klein groepje mensen terecht. Dat groepje, dat steeds meer land, bedrijven en grondstoffen bezit, is erbij gebaat dat de anderen consumeren. In plaats van die anderen meer salaris te geven om die consumptie te betalen, lenen zij hen geld uit - tegen rente. Zo vergroten zij hun eigen rijkdom, terwijl de rest meer schulden opbouwt. Dat systeem explodeert nu.'
Paul Jorion in De Standaard

De Wereld Morgen

Israël koloniseert, dexia financiert