vredesnieuws124

  • user warning: UPDATE command denied to user 'ID201170_drupa52'@'176.62.170.52' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = 'a:1:{s:7:\"subject\";s:22:\"wereldnieuws_categorie\";}', created = 1544844972, expire = -1, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'aggregator:category-1:foliage:nl:r.1' in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/includes/cache.inc on line 112.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'ID201170_drupa52'@'176.62.170.52' for table 'cache_filter' query: UPDATE cache_filter SET data = '<object width=\"200\" height=\"280\"><param name=\"movie\" value=\"http://www.solarwebserver.org/widgets/co2toaster.swf\" /><param name=\"allowFullScreen\" value=\"true\" /><param name=\"allowscriptaccess\" value=\"always\" /><embed src=\"http://www.solarwebserver.org/widgets/co2toaster.swf\" type=\"application/x-shockwave-flash\" allowscriptaccess=\"always\" allowfullscreen=\"true\" width=\"200\" height=\"280\"></embed></object>', created = 1544844972, expire = 1544931372, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '2:b241c7578acdcaa207b36d888779e6f8' in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/includes/cache.inc on line 112.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'ID201170_drupa52'@'176.62.170.52' for table 'cache_block' query: UPDATE cache_block SET data = 'a:2:{s:7:\"subject\";s:15:\"Upcoming events\";s:7:\"content\";s:363:\"<div class=\"item-list\"><ul><li class=\"first last\">No upcoming events available</li>\n</ul></div><div class=\"ical-link\"><a href=\"http://vredesnieuws.be/event/ical\" title=\"Add this calendar to your iCalendar\"><img src=\"/modules/event/images/ical16x16.gif\" alt=\"Add to iCalendar\" /></a></div><div class=\"more-link\"><a href=\"/event\" title=\"More events.\">more</a></div>\";}', created = 1544844972, expire = -1, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'event:1:foliage:nl:r.1' in /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/includes/cache.inc on line 112.

1. 24 april: 10e Fairtrade Fietstocht

Langs 4 trajecten of lussen kom je naar Vrededaal in Kalfort-Puurs. Daar wacht je een heus Fairtrade en Duurzaamheidsevenement. Met muzikale optredens (Jan De Smet en Two Of a Kind) en animatie (pimp je fiets en El Circo Fiasco). En ook talrijke partners die zich presenteren.
Deelname en het evenement is gratis. (Bij slecht weer gaat het evenement door in de zalen van Vrededaal).
Meer info en de trajectbeschrijvingen: http://fairtradepuurs.be/iweb_fairtrade/index.html

2. 27 april : PUBLIEKSAVOND EUROPEES FORUM MET NAVI PILLAY, PANKAJ MISHRA, GEERT MAK, ALICJA GESCINSKA & BART SOMERS.

HOE STAAT HET MET ONZE BURGERLIJKE VRIJHEDEN EN DE MENSENRECHTEN IN TIJDEN VAN POLARISERING?
OP DE SLOTAVOND VAN HET EUROPEES FORUM LOODSEN INTERNATIONAAL VERMAARDE SPREKERS U DOOR EEN BIJZONDER BOEIENDE AVOND.
De wereld lijkt versplinterd in heftig botsende deeltjes. Verkiezingen, referenda, praatprogramma’s en sociale media: overal verdringt de polarisering het samenleven. Verwijten en beledigingen gelden als vrije meningsuiting, terwijl vrije meningsuiting steeds vaker gezien wordt als een bedreiging voor de nationale veiligheid. Rechten en vrijheden staan centraal in de “onze waarden”, maar worden aangevallen door extremisten en dreigen opgeschort te worden om het extremisme te bestrijden. Houdt de liberale rechtsstaat in 2017 op te bestaan? Of zal het toch zo’n vaart niet lopen?
Hoe staat het met de burgerlijke vrijheden en mensenrechten in tijden van polarisering? Op de slotavond van het Europees Forum loodsen internationaal vermaarde sprekers u door een bijzonder boeiende avond.
Meer info: https://www.oprechtmechelen.be/programma/publieksavond-europees-forum-me...

3. 28 april : Plan Voor A

Ter gelegenheid van Plan A (http://planvoora.be) organiseert Hand in Hand, in samenwerking met Atour op 28/4 een rondleiding langs vergeten koloniale sporen in Antwerpen!
De expeditie verkent het Antwerpen van nu vanuit een postkoloniaal perspectief. Welke manieren zijn er om over deze relatie te spreken? En naar wie luisteren we eigenlijk?
Deze 1 uur durende expeditie brengt toeristen, stadsbewoners en andere bezoekers samen rond vragen over dekolonisatie, kunst en sociale rechtvaardigheid.

Praktisch:
- inschrijven via info@anti-racisme.be
- de A-tour vertrekt op 28/4 om 12.30u en 14u aan het Theaterplein
- inschrijving wordt definitief na overschrijving van €4/persoon op rekening van Hand in Hand BE48 0010 8867 2527 1619
- inschrijven ter plaatse kan ook en kost €5/persoon

4. 7 mei : De Grote Parade van Hart Boven Hard.

Een Parade in de regen en ééntje in de zon. Twee jaar op rij brachten we meer dan 20.000 mensen op straat voor een andere samenleving.
Tijd voor een volgende editie, omdat het nodig is!

Wie het nieuws volgt stelt vast dat er heel wat scheefgroeit. De roofbouw op mens en natuur loopt uit de hand. Het beleid wuift de problemen van mensen weg en blokt inspraak af. De Trumps en Le Pens van deze wereld, ook hier bij ons, zijn uitwassen van een scheef systeem.
Tijd voor een beleid dat investeert in een solidaire, duurzame samenleving. Daarom kloppen wij letterlijk samen op tafel!
We bouwen de langste tafel ooit, in het hart van Brussel, een tafel waar plaats is voor iedereen.

Voor burgerbewegingen Hart boven Hard en Tout Autre Chose zijn er wél alternatieven! Over sectoren heen verenigen wij de verontwaardiging en de vernieuwingsdrang van vele mensen en organisaties. Voor ons begint de toekomst bij een serieuze herverdeling.
• Vang het grote geld
Groeiende armoede en ongelijkheid ontwrichten het samenleven. In een gezonde samenleving dragen multinationals en grote vermogens eerlijk bij.
• Een leefbare job voor iedereen
Stress, burn-out, mini-jobs en werkloosheid zijn een sluipend gif. Een toekomstgerichte samenleving gaat voor zinvol werk voor ons allemaal.
• Iedereen hoort erbij
Racisme en stigmatisering zetten mensen tegen elkaar op. Een open samenleving is trots op haar warm onthaal voor vluchtelingen en duldt geen discriminatie.
• Samen rijk
Besparingen op zorg, cultuur, onderwijs, onderzoek en verenigingsleven ondergraven ons menszijn. Een verlichte samenleving maakt juist méér ruimte vrij voor verbeelding, talentontwikkeling en kritisch denken.
Lees verder: http://www.hartbovenhard.be/de-grote-parade-2017/

In de regio Klein-Brabant-Willebroek willen we 20.000 flyers verdelen om op te roepen voor deze Grote Parade. Wie wil enkele uren vrijmaken? Graag reactie naar l.segers@pandora.be

5. Wall of Hope, you’re welcome

tg WON speelt een nieuwe voorstelling!

‘Toneelcompany Qualy (voorheen koninklijke theatergilde ‘De Plankenvrienden’) brengt een eigenzinnige bewerking van een klassiek moordverhaal. Een bekende whodunit, maar met een actuele twist. De vluchtelingencrisis, terrorisme én onze klassieke Vlaamse warmte en gastvrijheid: ze doen allemaal mee.
Met alle bekende gezichten uit vorige topvoorstellingen van ‘De Plankenvrienden’. Maar ook met nieuw en ‘kleurrijk’ talent…
Laat u verrassen door een dolle avond, waar spelplezier én maatschappelijk engagement hand in hand gaan!
tc Qualy - the Art is in the Quality’

Zaterdag 6 mei, 20u, Museumtheater, Sint-Niklaas
Zaterdag 13 mei, 20u, Het Klokhuis, Antwerpen
Zondag 14 mei, 15u, Het Klokhuis, Antwerpen
Vrijdag 19 mei, 20u, De Moedertaal, Mechelen
Zaterdag 20 mei, 20u, De Moedertaal, Mechelen
info: https://www.facebook.com/events/1222313927844421/

6. 9 mei CC De Kollebloem Puurs: Avant-première I Am Not Your Negro

I Am Not Your Negro is de openingsfilm van Docville en gaat in Puurs in avant-première!
In deze Belgische co-productie vertrekt Raoul Peck van een onafgewerkte roman van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.
De tekst, geschreven in 1979, is helaas nog altijd heel actueel en bespreekt een racsime dat veel dieper geworteld is, een fundamenteel gevoel waarbij men de andere niet in zijn menselijkheid wil aanvaarden.
De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden die aan elkaar gepraat worden door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.
Hand in Hand en De Kollebloem organiseren ook een nabespreking met Orlando Verde (https://www.uantwerpen.be/nl/onderwijs/opleidingsaanbod/master-filmstudi...) voor allen die racisme niet relatief vinden.

7. 13 mei Repair café Gemeenschapshuis Hingene

Breng je kapotte toestel, PC, kledig, fiets,e.d. mee naar het Repair Café. Knowhow en gereedschap om te repareren zijn aanwezig. Samen met onze vrijwilligers kan je aan de slag. Repair Café is gratis, jouw vrije bijdrage dekt onze onkosten.
https://www.facebook.com/events/1998723237028581/

8. 27 mei Duvelblues

DUVELBLUES VERHUIST VOOR HAAR ZESTIENDE EDITIE VAN PUURS TERUG NAAR RUISBROEK. OP ZATERDAG 27 MEI SLAAT HET BEKENDE FESTIVAL HAAR TENTEN OP IN DE KAARDIJKSTRAAT, WAAR METEEN OOK EEN GROOT CAMPINGTERREIN TER BESCHIKKING STAAT.
http://www.duvelblues.be

transitie

aankondigingen

  • No upcoming events available

grotegeld

gastvrijegemeente

waar we de mosterd halen

Ideetje/weetje

'In ons kapitalistische systeem zit een weeffout: alle rijkdom komt in handen van een relatief klein groepje mensen terecht. Dat groepje, dat steeds meer land, bedrijven en grondstoffen bezit, is erbij gebaat dat de anderen consumeren. In plaats van die anderen meer salaris te geven om die consumptie te betalen, lenen zij hen geld uit - tegen rente. Zo vergroten zij hun eigen rijkdom, terwijl de rest meer schulden opbouwt. Dat systeem explodeert nu.'
Paul Jorion in De Standaard

De Wereld Morgen

Israël koloniseert, dexia financiert