Boekvoorstelling "De Zwarte Hand"

×

Foutmelding

Notice: Undefined index: networks in theme_social_share_links() (regel 86 van /data/sites/web/vredesnieuwsbe/www/sites/all/modules/social_share/include/social_share.theme.inc).

Primaire tabs

Dit boek verhaalt het verzet tegen de nazi’s in Klein-Brabant en de Rupelstreek tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Zwarte Hand ontstond al in juni 1940 en is daarmee een van de eerste verzetsgroepen in België. Grootse sabotageda- den zoals het latere verzet kan voorleggen, zijn er niet. Maar er is wel iets heel specifieks aan De Zwarte Hand: het gaat over bewust verzet van voornamelijk jonge mensen die zich niet langer willen neerleggen bij de terreur van de nazi’s en willen vechten voor vrijheid. Al in oktober 1941 worden 109 van de 111 leden aange- houden en naar Breendonk gevoerd. Slechts 37 van hen hebben de concentratiekampen overleefd. Nu is er nog slechts één in leven.
Deze editie bevat tal van nieuwe gegevens: geactualiseerde ledenlijst, de opgedoken geheime zender, de spectaculaire ontsnapping van Louis Houthooft, contacten tot in Wallonië, de rol van de vrouwen, recent gevonden documenten...

woensdag 29 augustus om 19.30u
voorafgegaan door de inhuldiging van een gedenkplaat m.b.t. De Zwarte Hand aan de kerk
SINT-JAN-DE-DOPERKERK Hoogstraat 1 - 2830 Tisselt-Willebroek