Viering einde werkjaar

En toen viel de wereld stil… corona, COVID-19. Iedereen in zijn kot, naast eenzaamheid, angst, ziekte en mensen die afscheid moesten nemen van geliefden in de meest bizarre omstandigheden waren er ook tekenen van solidariteit, buren die mekaar beter leerden kennen, verbondenheid vanop afstand. Ook als basisbeweging wisten we het even niet meer. We worden uitgedaagd om onze verbondenheid opnieuw taal en tekens te leren geven.

Meditatie met de Bijbel

Een bijbel-meditatie is een wonder gebeuren. De tekst wordt gelezen. Luisteren en je laten aanspreken door woorden en zinnen. Deze laten binnenkomen in je hart en ziel. In stilte.
En dan luisteren naar wat elk van de deelnemers getroffen heeft. Het geeft een enorme rijke oogst aan inzichten.

Aswoensdagviering

De christelijke vasten begint op 26 februarie.k. en is een periode om bewust toe te leven naar de opstanding van de Nieuwe, herschapen Mens. Het is een oefening om terug in balans te komen met jezelf, je medemensen, je omgeving, de ruimere wereld, met moeder aarde, met God. Versterven, zeiden ze vroeger, om als nieuwe mens te verrijzen, met Christus sterven om met Christus te verrijzen, schreef Paulus aan de gemeente van Korinthe.

Eerstezaterdagviering "Lichtmis"

Om 19 uur start de viering waarin we reflecteren over de tekst Lucas, 2, 22-39 (Toewijding van Jezus in de tempel).

Maar je bent al eerder welkom: om 13 uur organiseert de Rijweg-vereniging een wandeling in Blaasvelds Broek van ongeveer 8 km. Vergeet dan zeker geen wandelschoenen en regenkledij.

Van 15 tot 19 uur kan je genieten van lekkere pannenkoeken en soep.

Meditatie met de Bijbel

Weer even de gelegenheid te baat nemen om te verpozen. In het actief leven komt het er zo weinig van. En hoe zalig en weldoend is het even stil te vallen en op adem te komen. Meditatie helpt daartoe. In de Christelijke basisbeweging bieden wij elke maand “een meditatie met de Bijbel” aan. In groep een tekst uit de Bijbel in ons laten indringen in een meditatieve sfeer, laadt de batterijen op. Luisteren is daarbij een grondhouding, meer dan spreken.

40ste Vasten- en Vormingsweekend "Vriendschap met de natuur werk -t !!!"

Er is nog werk”, schrijft in zijn gelijknamig boek Luc Cortebeeck, in vroeger tijden ACV secretaris en voorzitter van de  IAO -Internationale Arbeids-Organisatie.
Ondanks de vrees voor de technologische ontwikkelingen, die arbeid zouden vernietigen,  is er dus nog werk (aan de winkel) .

Jobs, Jobs, Jobs, schreeuwen vele regeringen, om de samenleving overeind te houden en  de sociale zekerheid betaalbaar.