Meditatie met de Bijbel "De taal van Micha om Jezus te verstaan"

Primaire tabs

Vóór de echte drukte van de feestdagen rond de jaarwisseling worden wij uitgenodigd om toch nog eens de stilte op te zoeken, de rustgevende sfeer van meditatie. Zo’n weldaad in de drukte!!!.

In de meditatie met de Bijbel laten wij ons inspireren door een tekst van de profeet Micha 5, 1-4a. De evangelist Mattheus gebruikte hem om op de vraag van de magiërs te antwoorden waar de Christus geboren zou worden. Daarmee krijgen wij kennis met een kleine profeet van het Joodse geloof, dat ook het geloof van Jezus en de eerste christenen was. Mattheus vond er een taal in om er de betekenis van de Jezus-figuur na zijn merkwaardig leven en dood en doorheen de ervaring van zijn verrijzenis mee uit te drukken.

Meditatie van de Bijbel gaat door op woensdag 18 december 2019 te 20 u stipt (om de sfeer van de meditatie niet te storen komt u tijdig) tot 21u30. In het Romerohuis, Rijweg te Puurs.

We hebben ook al nieuwe data voor jouw nieuwe agenda: 22 januari, 26 februari (na de Aswoensdagviering), 25 maart, 22 april, 27 mei telkens van 20 uur tot 21u30.

HARTELIJK WELKOM en je mag gerust belangstellende meebrengen.

Datum: 
woensdag, 18 december, 2019 - 20:00
Plaats: 
Romerohuis, Rijweg 110B, Puurs